Jó kilátások az ELEKTRONET-nél!

Az ELEKTRONET szerkesztősége október 17-én különleges helyszínre, a Szépművészeti Múzeumba hívta meg partnereit. A vendégek a nagyközönség elől elzárt restaurátor műhelyébe látogathattak el és szakértői vezetéssel ismerhették meg a festmények restaurálásának kulisszatitkait. A múzeum felső szintjén elhelyezkedő exkluzív tárgyalóban lehetőség nyílt a szakembereknek kötetlenül, néhány finom falat mellett beszélgetni az elektronikai ipar jövőjéről. A helyszínről kiváló rálátás nyílt a Hősök terére, így a helyezet közel sem tűnt kilátástalannak...

A kiadónk célja az volt, hogy a szakemberek számára lehetőséget biztosítson a találkozásra a vásárokon, szakmai rendezvényeken kívül is, egy szokatlan helyszínen, amely lehetőséget nyújt kiszakadni a hétköznapi munkából. Egyúttal hagyományt is kívánunk ezzel teremteni! Az érkezést követően Fáy András művészettörténész, restaurátor tartott lebilincselő előadást az éppen restaurálás allatt lévő, értékes festményekről. A majd' másfél órás különleges program végén a szakemberek felejthetetlen élményekkel távoztak a rendezvényről. Köszönjük szakmai partnerünk, a Szépművészeti Múzeum segítségét!

EN01

A helyszínre csak lifttel lehetett feljutni a vendégeknek.

EN02
A vendéglátók: Heiling Zsolt ügyvezető, Tavasz Ilona értékesítési igazgató, Kovács Péter felelősszerkesztő

EN03

EN04
EN05

EN06
A délelőtti órákban ha nem is egy jó bor mellett, de egy kis frissítővel máris könnyebben gondolkodhatunk az elektronikai ipar kihívásaiól

EN07

EN08

EN09
EN10

EN11

EN12
EN13

EN14

Rövid köszöntés után készülődés a restaurátorműhely megtekintésére:

EN16

EN17

EN18

EN19

Idegenvezetőnk a szakértő: Fáy András, restaurátor, művészettörténész

EN20

EN21

EN22

A nap fénypontja a 700 000 000 forintra becsült festmény restaurálásának kérdéseit feszegető kiselőadás volt, amely röntgenfelvételekkel illusztrálva mutatott rá a munka komoly kérdéseire, kihívásaira. Hiszen a festmény alatt egy korábbi mű lapul, mely hatással volt a "ráfestett" értékes alkotásra is.

EN23
EN24

EN25

A részleteket és évszámokat nem nélkülöző rögtönzött művészettörténeti előadás megvilágította a többszáz éves alkotások elkészítésének hátterét is.

EN26

EN27

EN28

EN29

EN30

EN31

EN32

A restaurátoroknak igen drága anyagokkal kell dolgozniuk, hogy a műalkotások eredeti pompájukban tündökölhessenek a csodálóik előtt!

EN33

EN34

A festmény, és ami a háttében rejlik – csak a röntgen felvételen látható!

EN35