A Földgömb online és közösségi média

A www.afoldgomb.hu címen elérhető FÖLDGÖMB portál az olvasókat a laphoz kapcsolódó, illetve A Földgömb tematikájához köthető aktuális tartalommal szolgálja ki. A honlapnak jelenleg 12 000 egyéni látogatója van havonta. A regisztrált látogatóink száma is folyamatosan növekszik, jelenleg meghaladja a 10 000-et!

Elsősorban érdekes, aktuális és rövid híreket gyűjtünk csokorba, de beszámolunk eseményekről, pályázatokról, valamint a kiadó és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett rendezvényekről is. Az ebolt.afoldgomb.hu címen elérhető FÖLDGÖMB webáruházban könyvet, újságot, térképet és egyéb termékeket vásárolhatnak az érdeklődők. Nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi oldalon való kommunikációra, A FÖLDGÖMB Facebook-rajongói oldala (www.facebook.com/foldgomb) vezető a tudományos ismeretterjesztő oldalak között. Rendszeresen szervezünk aktivitásokat, játékokat az előfizetői kör növelésére. Facebook rajongóinktól folyamatos visszajelzést kapunk médiatermékeinkkel kapcsolatban.
A FÖLDGÖMB online biztosan visszatérő látogatói a magas kultúra és a minőségi tudományos-ismeretterjesztő témák iránt érdeklődökön túl: geográfusok, geológusok, földrajztanárok, illetve azok az egyetemisták, akik ilyen szakokra járnak.
A www.expedicio.eu címen elérhető weboldalunk A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány munkájáról és eseményeiről tájékoztatja a látogatókat, illetve a Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíció ideje alatt naponta frissülő, képes úti beszámolót olvashatnak az érdeklődök.

A FÖLDGÖMB Facebook rajongói oldalának elérési statisztikája (2012.09.01.)