A Földgömb magazin

Hazai szinten az egyik legnépszerűbb prémiumlap a tudományos ismeretterjesztő magazinok között. A FÖLDGÖMBben az olvasó kalandos felfedezőutakról, látványos vidékekről, lakóikról, alig ismert környezetünkről olvashat a tengerfenéktől a hófödte csúcsokig. Minden lapszámunkban foglalkozunk magyarországi, európai, illetve tengerentúli területekkel is. Lapunk magazinjelleggel, színes, olvasmányos formában, színvonalas, aktuális tartalommal és képanyaggal mutatja be bolygónk élővilágát, valamint a rajta élő embereket. A lap évente 10 alkalommal, mindig a hónap elején jelenik meg.

Világlátó rádió műsor

A „Földgömb Világlátó magazinműsor" a Gazdasági Rádióban hallható. A tudományos ismeretterjesztő magazinok között egyedülálló lapunk, amely tematikus rádióműsorral is rendelkezik. A Gazdasági rádióval kötött együttműködés keretében 2011. második félévben elindult A FÖLDGÖMB Világlátó magazinműsor, melynek tematikája illeszkedik a nyomtatott laphoz. A fél órás élő műsor minden csütörtökön 16:30 órai kezdettel hallható. A műsorban geológusok, geográfusok és a tudománnyal foglalkozó szakemberek, tudósok szólalnak meg egy-egy adott témával kapcsolatban. A műsor könnyed, érthető formában mutatja be a világot.

A Földgömb online és közösségi média

A www.afoldgomb.hu címen elérhető FÖLDGÖMB portál az olvasókat a laphoz kapcsolódó, illetve A Földgömb tematikájához köthető aktuális tartalommal szolgálja ki. A honlapnak jelenleg 12 000 egyéni látogatója van havonta. A regisztrált látogatóink száma is folyamatosan növekszik, jelenleg meghaladja a 10 000-et!

A Földgömb hírlevél

A FÖLDGÖMB Hírlevelét 11 500 fős e-mail címlistára küldjük ki minden hónapban a nyomtatott lap megjelenésével egyidejűleg. A Hírlevél az aktuális nyomtatott lap tartalmáról, aktuális eseményekről, programokról, pályázatokról vagy akciókról tájékoztatja olvasóinkat.

Aktivitások

Nagy gyakorlattal rendelkezünk a célcsoport számára releváns aktivitások, játékok, fotópályázatok lebonyolításában. A különböző versenyek, pályázatok fontos célja, hogy a célcsoport tagjai aktív részesei legyenek az adott kampánynak, projektnek, ezáltal jobban magukénak érzik a témát.

Rendezvények

A Földgömb magazin olvasói célcsoportjának eléréséhez az egyik legközvetlenebb eszköz a személyes találkozás. Ezért tartjuk fontosnak, hogy saját rendezvényeinken, de mások által szervezett, illeszkedő tematikájú rendezvényeken is jelen legyünk. A Földgömb magazin rendszeres vendége a Tudományok Hídjának, a Fenntarthatósági Napnak, a Múzeumok Éjszakája ideje alatt az Érdi Magyar Földrajzi Múzeumban megrendezett Földgömb Estnek, és a Sajtó Fesztiválnak. Állandó saját rendezvényünk a Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny, illetve a Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíció.