Bemutatkozik A Földgömb

Hazánk egyik legnagyobb múlttal rendelkező civil szervezete a Magyar Földrajzi Társaság (MFT), melyet 1872-ben alapítottak, a Heiling Média Kiadó Kft.-t bízta meg 2006-ban A FÖLDGÖMB magazin kiadásával. A lap 1929-ben jelent meg először. Cégünk 2000-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú, és a lapkiadáson túl rendezvények és promóciós programok szervezésével, lebonyolításával is foglalkozik. A kiadó és az MFT sokrétű tevékenységével a tudományos ismeretterjesztés területén a katalizátor szerepét tölti be a földrajztudomány iránt érdeklődők életében. Találkozókat, szakmai rendezvényeket, tanulmányi versenyeket szervez középiskolások és egyetemisták számára, díjazza a földrajztudományok területén elért kiemelkedő teljesítményű szakembereket. A kiadó emellett kiterjedt médiaportfóliója révén ismeretterjesztő és információs szolgáltatást is nyújt.

A cég tulajdonosa 2009-ben magánkezdeményezésből létrehozta A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítványt (www.expedicio.eu) is, melynek célja a magyar feltáró expedíciós tevékenység segítése, az expedíciós kutatómunka elismertségének növelése. Ehhez publikációs támogatással, szakmai pályázatokkal, programokkal, előadásokkal járul hozzá, valamint saját kutatóexpedíciók szervezését végzi. Az Alapítvány kiemelt feladatának tekinti az utánpótlás-támogatást, mellyel a jövőbeni tudományos feltárómunkát végzők új generációját segíti mind anyagilag, mind szakmailag. Ennek keretében versenyeket, képzéseket, cikkpályázatokat, fotópályázatokat és terepi kutatási lehetőségeket biztosít az érdeklődők számára.

2012-ben az Alapítvány szervezésében zajlott a nagy sajtóvisszhangot kapott Földgömb-Atacama Klímamonitoring Expedíció, mely az Ojos del Salado tűzhányón található permafroszt állapotfelmérését és adatgyűjtők kihelyezését tűzte ki célul. Az Alapítvány saját kommunikációs csatornája A Földgömb ismeretterjesztő magazin. A Heiling Média Kiadó Kft. a Magyar Földrajzi Társasággal és a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvánnyal közösen a hiteles és színvonalas ismeretterjesztést tűzte ki célul A FÖLDGÖMB magazin Olvasói számára.

Küldetésünk

...fontos eleme a szórakoztató ismeretterjesztés és a kulturális érték közvetítés. Nagy figyelmet fordítunk a hazai szakember- és tudósutánpótlás támogatására, felkarolására is. Szerzőink a lehető legszélesebb körű tudással rendelkeznek, ezért az általuk készített anyagok hitelesek. Hisszük, hogy a megrendelőink által elvárt eredményeket a célcsoport pontos ismerete és közvetlen elérése, valamint ügyfeleink erőforrásainak hatékony felhasználása hozza meg.

Médiaeszközeink

Médiaeszközeink anyagait tapasztalt magyar utazók, kutatók és újságírók készítik, akik hiteles információkkal látják el olvasóinkat A célcsoport eléréséhez print, elektronikus, online felületeket, illetve rendezvényszponzorációt és aktivitásokat ajánlunk.

Rendezvények:

Eszközeinkkel elért célcsoportok

Elsődleges

  • döntéshozó és véleményvezér, AB státuszú férfiak és nők
  • az átlagosnál magasabb jövedelmi szinttel rendelkezők
  • igényes termékeket fogyasztó, minőséget keresők
  • magas kultúrát és az utazásokat kifejezetten kedvelők

Másodlagos

  • általános-, középiskolai, főiskolai, egyetemi földrajztanárok
  • tudományos szakemberek, elsősorban geográfusok, geológusok, antropológusok, régészek, szociológusok stb.