A Csoma Szobája Alapítvány kapta a Magyar Felfedező Nagydíjat

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány ebben az évben is odaítélte a Magyar Felfedező Nagydíjat, melyet Németh Tamás a Magyar Tudományos Akadémia leköszönő főtitkára adott át


A Felfedezők Napja – Kutatóexpedíciók Fesztiváljának kiemelt eseménye volt május 17-én, a Millenáris Parkban a Magyar Felfedező Nagydíj átadása.
Az elismerést a kuratórium Irimiás Balázsnak, a Csoma Szobája Alapítvány vezetőjének ítélte oda, nemzetközi hírű expedíciós feltáró, kulturális örökségmegőrző és értékteremtő himalájai munkája elismeréseként. Az oklevelet Dr. Nagy Balázs, a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány kuratóriumának elnöke és Dr. Mari László a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára adta át.
A Csoma Szobája Alapítvány csapata nem csak Napiskolát épít a Himalájában, de a hazai kávé-kultúra feltámasztásáért is próbál tenni. A Felfedezők Napja fesztiválon az egyik nagy szenzáció a Pedalocafe volt.
A Pedalocafé egy kávémárkáktól és baristáktól független mobil kávéplatform, melynek célja az éledező minőségi kávé-kultúra terjesztése Magyarországon, hálózatoktól (víz, áram) függetlenül, és kompromisszumok nélkül. A Csoma Szobája Alapítvány a Felfedezők Napján a hazai pörkölésű kávék legnagyobb kihívóját és egyúttal inspirálóját, a brit mikropörkölésű Has Bean gyümölcsös kávét mutatta be egy magyar barista bajnokkal a nyeregben. A Pedalocafe adománykávézóként működött egész nap.