Több, mint 3500-an a Felfedezők Napján

A Földgömb magazin és a Magyar Földrajzi Társaság május 11-én, a Millenáris Park D csarnokában első alkalommal és egyedüliként rendezte meg a Felfedezők Napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválját, amely várakozáson felüli eredménnyel és sikerrel zajlott le.
Az egyedülálló program célja elsősorban az ismeretterjesztés volt, illetve a magyar kutatók eredményeinek látványos bemutatása a nagyközönség számára. Nem véletlenül volt a program szlogenje: „Ahol az Erő, a Kitartás és a Tudomány találkozik".

A látogatók előadásokon, bemutatókon, mini kiállításokon keresztül pillanthattak be a kutatóexpedíciók munkájába, módszereibe és megismerkedhettek a felfedezők eszköztárával is. Kiemelt eseménye volt a fesztiválnak a Magyar Felfedező Nagydíj átadása is, amelyet a magyar Tudományos Akadémia főtitkára nyújtott át a nyertesnek.

Soha ennyi világjáró felfedező nem tartott még előadást Magyarországon egyszerre, egy helyen a nagyközönségnek!

A Felfedezők Napja egy igazi családi fesztivál volt, amelyen a látogatók próbára tehették fizikai, szellemei képességeiket és kipróbálhatták, hogy hogyan állnának helyt egy valódi expedíción. A szponzoroknak, támogatóknak köszönhetően fantasztikus élményekkel és hasznos ajándékokkal távozhattak a résztvevők.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni minden támogatónak, szervezőnek, önkéntesnek, szervezetnek, expedíciónak, szakértőnek és előadónak, akik lehetővé tették, hogy az első Felfedezők Napja a geográfia és rokontudományai legsikeresebb és leglátványosabb rendezvénye legyen.

A Felfedezők Napja számokban:

  • az egész napos programon 3500 látogató fordult meg
  • az egyéni látogatók száma az utolsó két hétben a rendezvény honlapján(www.felfedezoknapja.info ) 12.560 fő volt
  • a rendezvény Facebook oldalán meghívottak és regisztráltak száma: 2.629 fő
  • a 7PRÓBA játékon résztvevők száma: 984 fő volt
  • a rendezvényen kiállítók száma: 27
  • a nap folyamán összesen 19 ismeretterjesztő előadás hangzott el

A rendezvényről készült összefoglalót innen letöltheti, további információkat pedig a rendezvény honlapján talál.