Felfedezők napja fesztivál - 2013. május 11.

Első alkalommal kerül megrendezésre egy olyan fesztiválkonferencia, amely a tágabban értelmezett földrajztudományok legnagyobb médiavisszhangot keltő és leglátványosabb rendezvénye lesz.

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány, a Magyar Földrajzi Társaság és a Heiling Média Kiadó Kft. 2013. május 11-én első alkalommal rendezi meg a „Felfedezők napja" fesztivált. Egy olyan hagyományt teremtő programot szeretnénk létrehozni, mely a földrajztudományt, illetve az expedíciós kutatómunkát ismerteti meg a nagyközönséggel, és egyúttal a szűkebben vett szakmát közelebb hozza az új ismeretekre, a földrajzra, a tudományokra fogékony emberekhez, fiatalokhoz.
Programunk egyben hiánypótló is, hiszen nincsen még ilyen rendezvény, amely egyaránt szolgálja a tudomány, a tudományos ismeretterjesztés és a szórakoztatva tanítás céljait. Programunkkal a minőségi Földgömb magazin olvasóit, családokat, túrázókat, az expedíciók és a természettudományok iránt érdeklődőket, valamint a minőségi és tartalmas szórakozást keresőket szólítjuk meg.

A rendezvényt napi-és hetilapokban, kereskedelmi rádióban, tematikus tv csatornán, city light-on, illetve programajánló és közösségi oldalakon népszerűsítjük.
A rendezvény weboldala, a www.felfedezoknapja.info részletes tájékoztatást nyújt a programokról, aktivitásokról és kiállítókról.

A fesztiválra több, mint 3 ezer érdeklődőt várunk, amely ingyenes mindenki számára!
A Felfedezők napja program főtámogatója a CIB Bank, szakmai támogatója pedig a Magyar Turizmus Zrt.