Az Év Expedíciós Felfedezője - 2013

A május 11-i, Felfedezők napja fesztiválon kerül sor az „Év Expedíciós Felfedezője 2013” díj átadására!

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány első alkalommal írt ki pályázatot kutatóexpedíciók számára. A pályázat célja, hogy hagyományt teremtsünk azzal, hogy a legjobb 10, sikerrel lezajlott kutatóexpedíció számára lehetőséget biztosítsunk a Felfedezők napja rendezvényen több, mint 3 ezer látogató előtti bemutatkozásra. A szakmai zsűri pedig a legjobb tíz közül választja ki az Év Expedíciós Felfedezője 2013. díj nyertesét. A zsűri tagjai ismert geográfusok, expedíciós kutatók és geológusok.

A támogatott expedíciók a rendezvényen standdal, valamint előadási lehetőséggel vehetnek részt. A pályázat elbírálásánál fontos szempont az egyediség, illetve, hogy a pályázó a projektet a közönség számára mennyire látványosan tudja bemutatni (videofilm, képanyag, előadás, aktivitás a közönséggel, az expedícióhoz kapcsolódó tárgyi eszközök bemutatása, stb.)
A támogatott expedíciók részére az Alapítvány dekoratív standot és a teljes vizuális, technikai felszerelést is biztosítja a projekt bemutatásához. Ezek a programok bekerülnek a rendezvény programfüzetébe, valamint médiakommunikációjába is.